Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Lehti: Kreikan mukaan vakuussopimusta ei ole olemassa
18.8.2011 10:20 | Päivitetty: 18.8.2011 14:43 | Kommentit
A A Helsingin Sanomat

Suomen ja Kreikan välistä sitovaa vakuussopimusta ei ole olemassa, kirjoittaa saksalainen Die Welt. Lehden haastattelema Kreikan valtionvarainministeriön tiedottaja kiisti sopimuksen olemassaolon.

"Sopimusta ei voi vielä olla, sillä EU-maiden valtionvarainministerit tekevät tapaamisessaan päätöksen periaatteista vasta tulevalla viikolla", Elias Vergitis huomauttaa Welt Onlinelle.

"Suomalaiset toimivat niin kuin sopimus olisi jo tehty rauhoittaakseen julkista keskustelua, sillä julkinen mielipide Suomessa on Kreikan-apuun osallistumista vastaan", hän sanoo.

Yle puolestaan kertoi torstaina iltapäivällä, että Suomen ja Kreikan välinen vakuussopimus on kunnossa. Kreikan valtionvarainministeriön tiedotteen mukaan että Suomi ja Kreikka ovat sopineet vakuuksista heinäkuun lopun huippukokouksen pohjalta.


Vergitis arvioi, että Suomen osuus Kreikan lainapaketista olisi noin kaksi miljardia euroa.

Suomi on kieltäytynyt osallistumasta lainatakuisiin, ellei se saa vakuuksia lainalleen. Suomi varmisti asian euromaiden heinäkuun kokouksessa.

"Siitä muodostui turbulenssia euroryhmässä ja Suomea painostettiin kovasti. Suomalaiset pysyivät kuitenkin tiukkoina", tiedottaja kertoo.

Vergitis ei vahvistanut eikä kiistänyt sitä, olivatko euroryhmän johtajat jo periaatteessa hyväksyneet Suomen ja Kreikan väliset keskustelut.


Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen (sd) on kertonut, että Suomi ja Kreikka ovat päässeet sopuun vakuusvaatimuksesta.

Urpilaisen mukaan sopu tarkoittaa sitä, että Kreikka tallettaa Suomen valtion tilille summan, joka yhdessä sille saatavien korkojen kanssa kattaa pitkällä aikavälillä Suomen takausta vastaavan lainasumman.

Suomessa Kreikan näkemyksestä kertoi ensimmäisenä uutistoimisto Startel.

Lisää aiheesta:
Viro arvostelee Suomen ja Kreikan vakuussopimusta 10:46

Itävaltakin hamuaa vakuuksia Kreikalta 13:04

Lehti: Ehdotus Suomelle tarjottavasta vakuudesta tuli Kreikasta 17.8. 14:42

Yle: Kiviniemi vaatii Kreikkaa ulos eurosta 1:36

Suomi ja Kreikka päässeet sopuun vakuuksista 16.8. 16:14

Soini: Suomen ja Kreikan vakuussopu tyhjää parempi 16.8. 17:57

Varman sijoitusjohtaja: Kreikka-sopu odotettua parempi 16.8. 18:06

Muualla verkossa:
Die Welt -lehden uutinen verkossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου