Σάββατο 25 Απριλίου 2020

I always stop for roadside attractions! Do you? the men,want war

Durumvehnä, makaronivehnä, kovavehnä eli lasi­vehnä[1] (Triticum durum) on vehnien sukuun kuuluva viljalaji. Sitä viljellään etupäässä Väli­meren maissa ja käytetään makaronin ja muiden pastojen valmistukseen. Maailman vehnä­sadosta durum­vehnää on noin 10 prosenttia.[2] Durumvehnä on läheistä sukua emmervehnälle, jonka ala­lajinakin (Triticum turgidum subsp. durum) sitä on toisinaan pidetty.[2] Emmer­vehnän tavoin durum­vehnäkin on tetra­ploidinen, ja sillä on 28 kromosomia, kun taas eniten viljelty vehnälaji, leipävehnä on heksaploidinen ja sillä on 42 kromosomia.[2] Emmer­vehnästä poiketen durum­vehnä on kuitenkin paljas­jyväinen, eli sen jyvä irtoaa helposti sitä suojaavista helpeistä ja tähkylää suojaavista kaleista, mikä seikka huomattavasti helpottaa sadonkorjuuta.[2] Durumvehnä vaatii runsaasti lämpöä, ja sitä viljellään kevät- ja syysviljana.[2][3]https://twitter.com/Linagreek/status/1190353831927930881 adon

2 σχόλια:

  1. The Gates Foundation "tested a polio vax in India between 2000 & 2017 and paralysed tens of thousands if not also hundreds of thousands children."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Monkey mind or mind monkey, from Chinese xinyuan and Sino-Japanese shin'en 心猿 [lit. "heart-/mind-monkey"], is a Buddhist term meaning "unsettled; restless; capricious; whimsical; fanciful; inconstant; confused; indecisive; uncontrollable"

    ΑπάντησηΔιαγραφή