Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Shower Thoughts @TheWeirdWorld · 15min Your anxiety comes from the past or future, neither of which exists.hilippe Etienne @Ph_Etienne · 6t France government official I am being recalled to Paris for consultations. This follows announcements directly affecting the vision we have of our alliances, of our partnerships and of the importance of the Indo-Pacific for Europe.

Mitä jos kaikki häirintää kokevat tytöt tekisivät rikosilmoituksen? ”Me aikuiset olemme jättäneet tytöt heitteille”
Halo Citizen Everybody's favorite Finnish grandmother. Militant for peace. 11 year veteran in cyberwar against Western propaganda and disinfo psyops.

7 σχόλια:

  1. mäisen maan­käyttö- ja rakennus­lain valmistelu meni poliittiseen umpi­solmuun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Pirkko
    @Tiiyee
    ·
    34min
    Itse ajattelin, että jatkoksi sopisi tuolta toiselta puolen myös noin sadan vuoden takainen runo, jossa sivutaan pikkuisen samoja sanotaan nyt kulttuuriin ja etnisyyteen asioita. En vain ehtinyt postata vielä, kun pitää ensin löytää siitä hyvä englanninkielinen käännös.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Tällä hetkellä Kansallisarkiston Suomalaiset Venäjällä 1917-1964 -hankkeessa Aappo Kähösen vastuualueena on suomalaisten aseman ja liikkumisen tarkastelu Pohjois-Venäjällä ja Siperiassa. Käytännössä tutkimusta on aloitettu Omskiin paenneista punapakolaisista 1918-1920, sekä suomenkielisestä kalastuskolhoosista Muurmanskin lähellä 1936-1938.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Suomessa korppi asustaa harvalukuisena koko maassa, mutta runsaimpana kuitenkin Lapin poronhoitoalueella. Missään se ei ole yleinen. Linnun harvalukuisuus johtuu sen vaatimasta suuresta elinpiiristä, sillä pesimisaikana pari tarvitsee kymmenien neliökilometrien laajuisen alueen, jota se puolustaa muiden korppien tunkeutumiselta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 530-luvulla alkanut valtava ilmastokriisi mullisti elämän suuressa osassa maapalloa. Muinaisskandinaavien muistoissa katastrofista tuli suorastaan alku maailmanlopun taistelulle, Ragnarökille.

    Fimbulvinteristä, "talvien talvesta", alkaneet ankarat ajat tappoivat ihmisiä ja ajoivat heitä ilmastopakolaisiksi. Ahvenanmaalla, keskellä pohjolaa, kävi yllättäen päinvastoin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Miten outoa on, ettei omaa varjoaan näe edes keskipäivällä. Aurinko sinertää, Kuu ei loista lainkaan, eikä vuodenaikojen välillä ole eroa.

    Roomalainen poliitikko ja historioitsija Magnus Aurelius Cassiodorus puolitoista vuotta vallinneesta tuhkapilvestä

    Kriisi tunnetaan niin Grönlannista kairattujen jäänäytteiden(siirryt toiseen palveluun) kuin muun muassa Siperian ikiroudassa ja Lapin järvissä säilyneiden puiden vuosirenkaiden perusteella.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Näkymä apilaniityn takana oli viikinkiaikana aivan toinen. Pellon sijasta siellä oli 45 metrin pituinen ja 15 metrin levyinen mahtirakennus. Kuva: Anniina Wallius / Yle

    ΑπάντησηΔιαγραφή