Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Sanomat

Piskuisen Woodlandin kylän asukkaat Durhamin kreivikunnassa Britanniassa kärsivät oudosta äänestä, jota kutsutaan "surinaksi" tai "hurinaksi" (the hum). Asiasta kertoo brittilehti Daily Telegraph verkkosivuillaan.

Kylän asukkaat sanovat, että auton moottorin hurinaa muistuttava matala ääni kuului ensimmäisen kerran pari kuukautta sitten. Tämän jälkeen se on kuulunut joka yö neljältä aamulla keskeyttäen kyläläisten unet. Sitä, mistä ääni kuuluu, kenelläkään ei tunnu olevan tietoa.

"Joissakin kohdin taloani se kuuluu lujempaa. Se tulee varmasti ulkoa ja kuuluu ilmassa hyvin vaimeana", sanoo eläkeläinen Marylin Grech Daily Telegraphille. "Se ei ole tinnitus, tämä on paljon matalampi. Jos suljen korvani, ääni loppuu."

Woodland on niin syrjäinen kylä, ettei ääni voi aiheutua liikenteestä, kyläläiset sanovat. Alueella ei myöskään ole suuria sähkötolppia, tehtaita tai hylättyjä kaivoksia, jotka selittäisivät surinan.

Durhamin kreivikunnan ympäristöjohtaja Gary Hutchinson sanoo, että äänen alkuperää tutkitaan.

Woodlandin kylä ei ole ensimmäinen kolkka maailmassa, joka on kärsinyt selittämättömästä hurinasta. Daily Telegraphin mukaan eri puolilla maailmaa toistunut ilmiö on poikinut salaliittoteorioita ufoista, hallinnon kokeista ja hylätyistä kaivoskuiluista. Mystinen ääni on jopa ollut aiheena 1990-luvun hittisarjan Salattujen kansioiden jaksossa.

Eniten kohua ääni aiheutti 1970-luvulla Bristolissa, jossa yli tuhat ihmistä valitti toistuvan surinan aiheuttavan nenäverenvuotoa, päänsärkyä ja unettomuutta. Ääni lakkasi yhtä mystisesti kuin se oli alkanutkin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου