Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

nnetko ketään, jolla ois Helsingistä tunnin/parin ajomatkan päässä mökerö? Ei tartte olla juoksevaa vettä tai sähköjä, ainoastaan rauhaa, metsäpolkuja ja ehk vesistöä. Voin olla minkä tahansa elukan vahtina, kunhan se ei oo ihminen. Pepper tulee myös, syömään matoja.

nta sammutti sunnuntaina iltapäivällä ja illalla Pellon alueella sijaitsevan vaaran laella syttynyttä maastopaloa. Vaikeapääsyisellä alueella paloi arviolta 30 aaria maastoa, kertoo päivystävä palomestari Lauri Björninen. Yksiköitä hälytettiin paikalle Pellosta, Kolarista ja Rovaniemeltä. Lisäksi Rajavartiolaitoksen helikopteri avusti sammutusta ilmasta. Kello 20 aikaan Miehuaallinen-nimisen vaaran laella raivattiin jäljellä olevia palopesäkkeitä eikä palo ollut enää leviämässä.

3 σχόλια:

  1. _γυθειο ήμουν το πρωί εκεί . Τα πυροσβεστικά λίγα. Ολική καταστροφή. Χιλιάδες ελαιόδεντρα και ζώα βοσκής νεκρά. Η φωτιά έκαιγε για 4 μέρες χωρίς ουσιαστικη. αντιμετώπιση.
    Μοιραίοι, Άχρηστοι, επικίνδυνοι.akikin tässä kauungissa aamull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eilen Päivittyvä seuranta: Viikonlopun aikana yli 1 300 uutta koronatartuntaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kylmän varaston saa rakentaa esimerkiksi Sotkamossa asemakaava-alueella ilman lupaa, kunhan se on 10 neliötä pienempi, ja naapurit ja kaavamääräykset otetaan huomioon.
    Maalla samainen neliömäärä on 20 neliötä, paitsi maanviljelystiloilla 50 neliötä. Sielläkään ei uutta rakennuspaikkaa saa perustaa mihin vain, vaan rakennusten on oltava jo valmiissa pihapiirissä.
    Rantaan rakentamista säädellään tarkasti.
    Asemakaava-alueilla rakentamisen korkeus on säädetty kaavassa. Myös rakentamisen syvyyttä voidaan rajoittaa, erityisesti maalämpökaivojen tekoa.
    Asemakaava-alueella yksittäisen puun kaatoon tarvitaan maisematyölupa.
    Haja-astutusalueella puun kuin puun saa kaataa ihan omalla luvalla, paitsi jos puita kaadetaan myyntiin. Silloin on tehtävä metsänkäyttöilmoitus.
    Niin ikään maata voi ottaa omaan käyttöön haja-alueella ilmoituksella, mutta sitä ei saa myydä luvatta.
    Laajan metsäalueen aitaaminen ei poista jokamiehenoikeuksia eli aidan saa ylittää, eikä metsässä kulkemista voida kieltää aidalla, jonka ainoana tarkoituksena on estää jokamiehen oikeuksien käyttäminen.
    Jos aidalla on tarkoitus ottaa jokin alue erityiseen käyttöön, se sulkee samalla alueen ulos jokamiehenoikeuksien piiristä.https://yle.fi/uutiset/3-8656893

    ΑπάντησηΔιαγραφή